Методи на доставка и плащане

Доставка на поръчаните стоки

Поръчаните продукти oт www.bukva.bg – БГ КНИГИТЕ ЕООД (BG205081734) със седалище и адрес на управление в гр. София 1444, ул. Калугерица 13 – се изпращат до 3 (три) работни дни от момента на поръчването им, считано от датата на постъпването на парите по сметката ни, освен в случаите, когато поръчката е с метод на заплащане наложен платеж. Поръчки, приети в почивни и празнични дни, се обработват в първият работен ден след тях. Поръчки, направени след 18:00 часа, в делничен ден се обработват на следващия ден.

ВАЖНО! За всички поръчки направени по време на промо кампании на www.bukva.bg

Срокът за доставка на поръчките, направени по време на промо кампании от онлайн книжарница БУКВА – www.bukva.bg, е с до 3 РАБОТНИ дни закъснение, след приключване на промоцията! Този срок може да бъде удължен допълнително в зависимост от поръчаните продукти и натовареността на електронната книжарница.
По възможност, молим да не правите спешни поръчки, защото не гарантираме тяхното изпълнение в по-ранен срок от обявения. 

 

Цени на доставките

Цената на доставката зависи от стойността на поръчаните продукти. Доставката автоматично се начислява към поръчката Ви! Цените са както следва:

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчки над 80 лв.

Доставка до офис на СПИДИ : 5.50 лв

Доставка до адрес на клиент: 7.00 лв

Цената на доставката на „Обикновена поръчка“ (литература налична на сайта) и на „Индивидуална поръчка“ не се различава*!

* Безплатната доставка за поръчки над 80 лв е САМО за поръчки на територията на България!

 

Методи на плащане

Цените на продуктите на www.bukva.bg са крайни с всички включени данъци и такси. Към тях не се начисляват допълнителни такси за превод. Заплащането на поръчаните стоки се извършва по няколко начина:

 • чрез банков превод
 • чрез наложен платеж
 • чрез PayPal
 • чрез кредитна или дебитна карта

 

Срокове и изпълнение на доставката

Поръчките се приемат 24 часа в денонощието. Доставките се извършват от фирма СПИДИ в срок до 2 работни дни.

Доставки за чужбина се извършват от Българска книга зад граница – www.bgknigite.com. Подробна информация за сроковете на изпълнение по държави ще откриете ТУК.

След предаването на поръчката на куриер получавате КОД/товарителница и линк за проследяване на оставения от Вас имейл. Доставките се изпълняват до адрес на клиента!

Отклонение от срока на доставка е възможно по време на национални празници или други събития, възпрепятстващи доставката да се извърши в посочения срок. Ако се наложи забавяне, ще бъдете уведомени своевременно.

 

Често задавани въпроси

 • Мога ли да поръчам книги, които не са налични на сайта? (Индивидуална поръчка)

ДА, можете! Услугата „Индивидуална поръчка“ се изпълнява в срок до 3 работни дни от датата на поръчване. Този вид поръчка е за литература, която не е налична на сайта. Цената на доставката на „Обикновена поръчка“ (литература налична на сайта) и на „Индивидуална поръчка“ не се различава*.

 • Къде се пише КОД-а за намаление/отстъпка?

След като сте избрали литературата, която желаете да закупите отидете в горния десен ълъл на активната страница. Там ще намерите символ на пазарска чанта, като минете с мишката през него се появяват два бутона:

„Преглед на количката“: при избирането на този бутон, в долната част на сайта, се появява поле в което се въвежда КОД-а на Купона.

„Поръчка“: при избирането на този бутон, в най-горната част на сайта, се появява текст „Имате промо код? Кликнете тук за да въведете кода“. Избирате синия текст след което се появява падащо меню с поле в което се въвежда КОД-а на Купона.

ВАЖНО: За да работи вашият КОД за отстъпка трябва да го въведете едно към едно със зададеният от нас. Всички вариации на КОД-а няма да бъдат приемани от сайта!

 • Колко време отнема доставката?

Подробна информация за доставката ще откриете в „Срокове и изпълнение на доставката“.

Срокът за доставка на поръчките, направени по време на промо кампании от онлайн книжарница БУКВА – bukva.bg, е с до 3 РАБОТНИ дни закъснение, след приключване на промоцията!

 • Колко ще ми струва доставката?

Подробна информация за цените на доставката ще откриете в „Цени на доставката“.

 • Доставяте ли в други Еропейски страни и/или извън Европейския съюз и колко струва доставката?

Да, доставяме в ЦЯЛ свят! За поръчки в чужбина посетете Българска книга зад граница. Подробна информация относно цените ще откриете ТУК.

 • Какви са начините на заплащане?

Предлагаме няколко метода на заплащане: чрез банков превод, чрез наложен платеж, чрез PаyPal и чрез кредитна или дебитна карта.

 • В рамките на колко дни трябва да се плати поръчката?

При метод на плащане „Банков превод“ имате срок от 3 работни дни да заплатите поръчката си, в противен случай тя ще бъде автоматично отказана.

 • Трябва ли първо да заплатя за да получа поръчаните продукти?

Да, в случай че сте избрали метод на плащане – банков превод! След получаване на сумата за поръчката Ви я предаваме на куриер.

Ако сте избрали метод на плащане – наложен платеж, то тогава ще платите поръчаните продукти при получаване.

 • Имате ли магазин?

‘БУКВА“ и „Българска книга зад граница“ са Онлайн книжарници, които предлагат литература само и единствено онлайн.

 • Вече не желая поръчката, която направих. Какво да правя?

Ако все още не сте заплатили поръчката си. Свържете с нас и да ни информирате, че не желаете поръчаните от вас продукти. Ние автоматично ще я откажем от системата.

Ако сте заплатили поръчката, но ние не сме я изпратили. Свържете се с нас и ние ще възстановим веднага заплатената сума.

Ако сте заплатили поръчката и ние сме я изпратили. Трябва да върнете поръчаните от вас артикули. След получаване и проверяване на книгите, ще Ви възстановим сумата.

Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок до 10 работни дни.

 • Обърках адреса на доставка. Какво да правя? (Грешен адрес)

При пазаруване от Онлайн книжарницата Купувачът трябва да посочи необходимата лична информация за контакт, а именно: собствено и фамилно име, имейл, мобилен телефон и точен адрес за доставка. Тези данни са необходими единствено с цел успешна доставка на поръчан/и продукт/и.

В случай, че дадена поръчка не може да бъде изпълнена по независещи от Продавача причини (грешен адрес), Купувачът се уведомява писмено с имейл. Купувачът има възможност да избере дали да се откаже от поръчката и да получи обратно заплатената сума (без парите за доставката) или да преведе съответно сумата за доставката повторно.

В случай, че Купувачът своевременно открие грешката в личните си данни незабавно трябва да се свърже с нас.

В случай, че пратката е предадена на куриер и Купувачът впоследствие разбира, че в личните му данни има грешка се изчаква срок от две седмици докато пратката се върне на Продавача, след това възможността за избор от гореспоменатите опции остава непроменена.

 • Пратката ми се изгуби. Какво да правя? (Изгубена пратка)

След успешно направена и заплатена поръчка от Онлайн Книжарнижата и след предаването на поръчката на куриер получавате КОД/товарителница и линк за проследяване на оставения от Вас имейл. В случай, че пратката Ви се изгуби Ние гарантираме, че ще възтановим изцяло заплатената сума.

Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок до 10 работни дни.

Поверителност

Във връзка със Закона за защитa на личните данни, Ви молим да отделите няколко минути и да се запознаете с ключовите моменти в Декларацията за поверителност.

Данни, които обработваме, когато посещавате  www.bukva.com

Когато посетите нашата уеб страница и различните менюта в нея, ние обработваме информацията за тази активност, включително неща като прегледеният(-ните) от вас продукт(-и), идентификационните номера на устройствата, IP адресите, уебстраницата, която ви е препратила към нас, дата и продължителност на достъпа Ви, информация за браузъра и операционната система, които ползвате и местоположението Ви.

Обработваме тези данни като извършваме анализ и измервания, за да:

 • разберем как се използват услугите ни;
 • подобряваме качеството на услугите си и да разработваме нови;
 • помагаме на селектирането на продукти/услуги, които предлагаме или ще предлагаме;
 • за по-полезно и персонализирано съдържание, въз основа на интересите ви, извлечени от такива данни.

Данни, които обработваме, когато направите поръчка от www.bukva.com

 • Когато направите поръчка от нашия сайт, ние обработваме информацията, която доброволно предоставяте в посочените за целта полета. Тези данни са ни необходими за да успеем да обработим успешно поръчката Ви, те ще бъдат използвани единствено и само във връзка с обслужването Ви като клиент. Купувачът се съгласява с обработването на личните му данни в базата данни на продавача след успешно приключена поръчка. Личните данни на клиента са защитени от злоупотреба, те не се предават и използват от други фирми и лица. Изключение правят куриерските служби, на които личните данни на клиентите се предават с цел успешното изпълнение на поръчката. Предаваме: вашите имена, адрес, телефон и имейл, като те се  използват за генериране на товарителница за проследяване на пратката с поръчаните от вас артикули.
 • След успешното приключване на поръчката Ви и доставянето и, тя и всички ваши лични данни ще бъдат изтривани. Изключение прави имейл адреса и Вашите имена, в случай, че непосредствено преди/след приключване на поръчката сте дали съгласие за това, като сте се абонирали за нашия бюлетин/Newsletter. По Ваше желание, (например, чрез електронната поща) въведените данни могат да бъдат изтрити и от нашата база данни, които в последствие няма да бъдат обработвани.
 • В случай, че непосредствено преди/след приключване на поръчката, сте дали съгласие да запазим вашия имейл и имена, т.е сте се абонирали за нашия бюлетин/Newsletter, то те ще бъдат съхранявани в нашата база данни с цел информиране за нови продукти, събития, намаления. Можете да се откажете от получаването на имейли, чрез линк за отказ. Имейл адресът ще служи само за посочената по-горе цел и в никакъв случай няма да бъде предаван на трети страни.

Данни, които обработваме, когато се абонирате за бюлетин/Newsletter от www.bukva.bg

 • Когато се абонирате за бюлетин/Newsletter от нашия сайт, ние обработваме информацията, която доброволно предоставяте в посочените за целта полета. Тези данни са ни необходими за да успеем да Ви изпратим успешно бюлетина/Newsletter по електронната поща, те ще бъдат използвани единствено и само във връзка с обслужването Ви като клиент. Вашите лични данни (имейл и имена) ще бъде съхранявани в нашата база данни с цел информиране за нови продукти, събития, намаления. Можете да се откажете от получаването на имейли, чрез линк за отказ. Имейл адресът ще служи само за посочената по-горе цел и в никакъв случай няма да бъде предаван на трети страни.

Възможности за прекратяване на абонамента (премахване на Е-mail от базата данни):

 1. във всеки бюлетин/Newsletter/E-mail ще намерите линк „прекрати изпращането на информационен бюлетин“. След като кликнете на този линк, Вашият Е-mail ще бъде прамахнат от базата данни;
 2. Непосредствено преди/след приключване на поръчката, НЕ се абонирате за информационния бюлетин. Абонамента е доброволен и напълно безплатен;
 3. изпратете молба на [email protected] и Вашият Е-mail ще бъде премахнат от базата данни.

Ние зачитаме Вашите лични данни!

Контакти

БГ КНИГИТЕ ЕООД
София, България
E-mail: [email protected]
Tel: +359 885576655